Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: تمرکز زدایی و مشارکت ‏حداکثری دوای درد بسیاری از مشکلات انباشته آموزش و پرورش است و این باید به عنوان یک راهبرد اساسی پیگیری بشود.

به گزارش مشرق، یکی از مساله هایی که آموزش و پرورش از آن رنج می برد، بحث تمرکز بیش از اندازه طرح ها، مصوبه ها، بحث ها، تصمیم گیری ها و… در ستاد آموزش و پرورش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا سال هاست از مدرسه محوری سخن گفته می شود ولی عملاً در راستای اجرای این موضوع قدم های اساسی برداشته نشده است. این مساله مهم که تنها جزئی از مسائل آموزش و پرورش در این سال هاست در کنار عدم اجرای سند تحول بنیادین که شاید می توانست بخشی از این چالش ها را پاسخ دهد، در شرایطی که این وزارتخانه از نداشتن وزیر رنج می برد بیشتر به چشم می آید. حالا گزینه پیشنهادی آموزش و پرورش قرار است از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد بگیرد تا پشت میز وزارت بنشیند. اما دیدگاه وی درباره این چالش ها چیست؟

استقبال فیاضی از تلاش برای تمرکزگرایی در آموزش و پرورش

مسعود فیاضی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار مهر در‬ خصوص‬ بحث‬ تمرکز‬ گرایی‬ در‬ آموزش‬ و‬ پرورش‬ گفت: امر آموزش و پرورش و تعلیم و ‏تربیت عمومی این یک امر حاکمیتی است‬ و‬ وظیفه حاکمیت این است که این نقش را ‏ایفا کند و این نیاز اساسی مردم که در قانون اساسی مورد تأکید واقع شده است را ‏مرتفع کند. اما این فرق دارد با اینکه خودت همه را تصدی گری کنی.

وی‬ ادامه‬ داد: باید در‬ این‬ شرایط‬ بشود‬ یک مشارکت ‏حداکثری داشت. یعنی یک الگویی باشد‬ که از همه ظرفیت های ‏موجود کشور در چارچوب اسناد بالادستی استفاده شود‬ تا این وظیفه را به خوبی بتوان انجام داد. جامعه مخاطبی که وزارت آموزش و پرورش با آن رو به روست یک ‏نفر و دو نفر نیست. یک خانواده گسترده حدوداً ۱۵ میلیون دانش آموز و معلم است. ‏این چیزی نیست که وزارت یا ستاد وزارت بتواند به تنهایی یا به‬ شکل‬ انحصاری متولی ‏همه مباحثش‬ باشد و متصدی اش باشد‬ و‬ در‬ انتها‬ هم‬ با‬ این‬ مساله‬ بتواند‬ بهترین خروجی را بگیرد.

وزیر‬ پیشنهادی‬ آموزش و‬ پرورش‬ بیان‬ کرد: بنابراین راهبرد اصلی ‏برای بهره وری و ارتقاء نظام بهره وری این است که باید الگوی مشارکت حداکثری ‏داشته باشیم.‬ بخشی از این ظرفیت مشارکتی در درون‬ نظام آموزش پرورش وجود‬ دارد‬ و‬ ‏برخی نیز بیرون آموزش پرورش رسمی هست و این الگویی که به آن نیاز داریم باید پاسخ گوی اینها ‏باشد.‏

فیاضی اظهار کرد: الآن در آموزش و پرورش، در اداره، در نظارت، در ارزشیابی، در ساماندهی، در تهیه ‏محتوا، در تهیه زیرساخت ها در تأمین مالی و موارد بسیاری دیگر کاملاً داریم متمرکز ‏عمل می کنیم. ما در درون ‏وزارت خانه یک ظرفیت عظیمی داریم به نام خود معلمان، بازنشستگان، اولیا و مربیان، ‏خانواده ها و … ظرفیت های ساختاری بسیار خوبی هم داریم به نام شوراهای استانی و ‏شهرستانی و منطقه‌ای و حتی مدرسه‌ای که خانواده ها و معلمین در آن درگیر هستند ‏و وجود دارند‬ که داریم آنها را نادیده می گیریم. یک ساختار بسیار مهمی داریم به نام گروه های آموزشی که این ظرفیت ‏الآن خفته است‬ و باید فعال بشود.

وی‬ ادامه‬ داد: خیلی از این مواردی که خود ستاد مرکزی یا ‏ستاد استانی متولی است می تواند واقعاً تفویض کند. یک شاخص هایی بگذارد و یک ‏ابعادی از موضوع را مشخص کند که اینها قابلیت واگذاری است. ‏

کانون تحول باید مدرسه باشد

فیاضی‬ بیان‬ کرد: کرونا خیلی خوب نشان داد که اگر شما به مناطق آموزش و پرورش و شورای مدارس ‏اعتماد کنید جواب می گیرید. مدرسه‌ای که والدین دانش آموز و خود معلم و مدیر ‏و شورای شهر دارند درباره‬ اش تصمیم گیری می کنند نسبت به بچه های خودشان با یک اهتمام ‏بیشتر و دلسوزی بیشتر ورود می کنند. یک پله بیاییم بالاتر به عوامل بیرونی ‏بخش های مختلف دولتی و غیر دولتی، نهادهای مردمی، ظرفیت های رسانه‌ای و ‏فرهنگی‬ می رسیم که این زیرساخت های موجود می تواند در اختیار آموزش و پرورش قرار بگیرد. ‏خیرین مدرسه ساز و حتی نهادهای حاکمیتی، اینها همه می توانند مشارکت کنند و بار ‏آموزش و پرورش را با کمک وزارتخانه به پیش ببرند تا آن عدالت و کیفیت آموزشی و ‏پرورشی که هدف اصلی ما است تحقق یابد.

فیاضی‬ گفت: بنابراین‬ تمرکز زدایی و مشارکت ‏حداکثری واقعاً دوای درد بسیاری از مشکلات انباشته آموزش و پرورش است و این باید به عنوان یک راهبرد اساسی پیگیری بشود. و اگر به نتیجه برسد ما در ‏حصول و وصول نتایج تصاعدی جلو می افتیم.‏

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در ادامه بیان کرد: همین الان در تولید محتوا ما تمرکز در کتاب درسی را داریم که کمترین بازده را دارد چون عنصر انتخاب در آن نیست و ما باید محتوا را در قالب های دیگری هم ارائه کنیم تا برای دانش آموز حق انتخاب بگذاریم و سیاست چند تالیفی در همین راستاست. و این تازه آموزش مستقیم است.

وی گفت: باید به سمت اجرای سند تحول پیش برویم و ۱۱ راهکار قانونی سند باید نوشته شود. این جای سوال دارد که پس از گذشت ۱۰ سال از سند تحول ما در مجلس شورای اسلامی نیم خط هم در این باره قانون و مصوبه نداریم. همین می شود که سند ۲۰۳۰ می شود ۳۶۰ صفحه و سند تحول ۴۰ صفحه است. پس باید پیوست های سند درست شود.

فیاضی گفت: برای اجرای تحول باید یک بازتعریفی در سیستم رخ بدهد. سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی که به فرمایش مقام معظم رهبری قلب آموزش و پرورش است بر اساس قانون سال ۱۳۵۴ دارد اداره می شود و معلوم است که در این شرایط هنوز کتاب درسی اولویت است. یا قانون ورزش در مدارس برای سال ۱۳۰۶ است. اینها همه باید از سال ۹۰ یک بازتعریف درستی می شود.

فیاضی اظهار کرد: ما باید کانون تحول را در مدرسه قرار دهیم. اگر تا به حال کسانی آمده اند که می خواستند تحول ایجاد کنند اما نشده است برای این است که نقطه کانونی تحول در مدرسه قرار نگرفته است.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان وزارت آموزش و پرورش قانون اساسی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی مجلس شورای اسلامی پیشنهادی آموزش و پرورش آموزش و پرورش سند تحول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۶۸۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استخدام ۱۹ هزار نیروی پرورشی در سال جاری

رضامراد صحرایی با اشاره به دیدار سه هزار نفر از فرهنگیان و معلمان سراسر کشور با رهبر معظم انقلاب و تاکید ایشان بر اهمیت رویکردهای پرورشی در مدارس اظهار داشت: برنامه‌های پرورشی در گفتار مورد تاکید ما بوده است اما در عمل ما هنوز رهنمودهای رهبر انقلاب را آنگونه که باید، پیاده نکرده‌ایم.

وی با بیان اینکه بخشی از نگرانی رهبر معظم انقلاب درباره سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش انجام شده است، افزود: ایشان می‌دانند سند در دست ماست و براساس آن پیش می‌رویم چراکه سند مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

صحرایی با یادآوری اینکه در بحث پرورشی مشکل اصلی نیروی انسانی است، اظهار داشت: سال‌هاست ما جذب نیروی پرورشی جز از طریق دانشگاه فرهنگیان نداشتیم اما امسال در آزمون استخدامی ۱۹ هزار پرورشی و تربیت بدنی را جذب می‌کنیم و هفته آینده آزمون استخدامی این گروه کیفیت بخشی برگزار می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: همچنین طرح تحول پرورشی در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی است که در ستاد ملی تعلیم و تربیت تصویب شده و وقتی این طرح مصوب شود، مشخص می‌شود که روی چه تعداد دانش‌آموز باید در اقدامات پرورشی کار کنیم.

صحرایی یادآورشد: امسال آموزش و پرورش جهت‌گیری خود را بر مساله آسیب‌های اجتماعی قرار داده که دانش‌آموزان نسبت به این آسیب‌ها مصون باشند که راهش تبیین است.

وی افزود: یک نهضت تحت عنوان الگوی تمدن‌ساز را داریم و یک برنامه فراگیر داشتیم با محوریت امید، نشاط، خودباوری و خرد ورزی را دنبال می‌کنیم.

صحرایی خاطرنشان کرد: همچنین در موضوع پرورشی کانون پرورش فکری کودکان را داریم که بیش از هزار و ۵۰۰ شعبه در کشور دارد و تربیت غیررسمی در آنجا شکل می‌گیرد.

مرگ سند ۲۰۳۰ در دولت سیزدهم

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مرگ سند ۲۰۳۰ در این دولت اجرایی شد، اظهار داشت: البته هنوز هم بودند کسانی که به ۲۰۳۰ اعتقاد داشتند؛ این افراد حتی در بدنه وزارتخانه هم بودند زیرا این سند به‌ عنوان یک رویکرد در بخشی از دولت پیشین وجود داشت و در حالی برای آن ردیف بودجه و دفتر در نظر گرفته بودند که برای اجرای سند تحول بنیادین ردیف بودجه وجود نداشت.

صحرایی با یادآوری اینکه این رویکرد دولت قبل پس از تذکرات رهبر معظم انقلاب حتی مورد اعتراض نمایندگان مجلس نیز قرار گرفته بود، اظهار داشت: بخشی از وزرای پیشین به سند تحول بنیادین اعتقاد داشتند جدی هم کار کردند ولی سند ۲۰۳۰ از بین نرفت تا دولت آقای رئیسی روی کار آمد و در بدنه اجرایی وزارتخانه به طور قطع مرگ سند ۲۰۳۰ رقم خورد.

سند تحول به دنبال حیات طیبه است

وزیر آموزش و پرورش درباره اجرایی شدن سند تحول بنیادین، یادآور شد: سند یک منظومه کامل است، سند دنبال وقوع حیات طیبه است، این چیزی نیست که بگوییم این تکه از آن اگر انجام شود کل آن انجام شده، مثلا اگر یک تکه دیگرش را دست بگیریم ۲ سال دیگر تمام می‌شود، یک پیکره یکپارچه بسیار منسجم دارد نظریه تعلیم تربیتی ما است، مهم این است که همه آن با هم اجرا شود.

صحرایی با بیان اینکه برای اجرای سند تحول بازه زمانی سال ۱۴۰۳ تا ۱۴۱۲ طراحی و یک برنامه ملی شاخص گذاری شده برای آن تعریف شده است، افزود: در این برنامه هفت پروژه پیشران ملی تعریف شده است که بدون کمک همه دستگاه‌ها اجرا نمی‌شود.

وی یکی از این پروژه های پیشران را توسعه و تقویت مهارت های دانش آموزان عنوان کرد که آیین نامه آن به تازگی در دولت تصویب شده است و بر اساس آن همه دستگاهها از جمله وزارتخانه‌های کار، کشور، کشاورزی، علوم، صمت، تعاون، ورزش، میراث فرهنگی و گردشگری و همچنین صدا و سیما، محیط زیست تکالیفی را در این زمینه عهده دار شدند.

صحرایی با بیان اینکه اکنون 39.8 درصد از دانش آموزان متوسطه دوم، به هنرستان‌ها و مراکز فنی و حرفه‌ای می روند که در برنامه هفتم این رقم باید به ۵۰ درصد برسد، افزود: این رویکرد به این معنی است که مدرسه یک دالان زندگی نه دالان دانشگاه خواهد بود

تغییرات کتاب‌های درسی آغاز شده است

وی در پاسخ به پرسشی درباره تغییرات کتاب‌های درسی عنوان کرد: تغییرات کتاب‌های درسی آغاز شده است و مواد درسی به طور طبیعی تغییر خواهد داشت؛حجم هم در مواردی تغییر پیدا می‌کند تا جا برای فعالیت‌های پرورشی و تربیت بدنی بیشتر شود.

وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: دو اتفاق فوق العاده مهم رخ داده است؛ اتفاق اول این که ما نظام ارزشیابی و تضمین کیفیتی که پایه گذاری کردیم پایه دهم و یازدهم و دوازدهم را به سمت مفهومی برده است زیرا نمرات درسی امتحانات امسال ۵۰ درصد و سال بعد ۶۰ درصد در قبولی دانشگاه تایر خواهد داشت.

صحرایی ادامه داد: با این رویکرد نقطه‌ تضمین کیفیت آموزش خوب مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش است و تعیین می‌کند که چطور آزمون گرفته شود که آموزش هم مبتنی بر آن متحول شود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا جذب معلم از روشی به جز دانشگاه فرهنگیان داشته‌ایم یا خیر، یادآورشد: سند اساسنامه دانشگاه فرهنگیان می‌گوید در رشته‌هایی که دانشگاه امکان توسعه ندارد، آزمون از طریق دانشگاه فرهنگیان برگزار شود یعنی افراد باید در دانشگاه فرهنگیان آموزش ببینند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ناشنوایان با آموزش صحیح و شناخت صحنه در فعالیت‌های جهادی مشارکت کنند
  • صحرایی: آموزش و پرورش را براساس سند تحول اداره خواهیم کرد
  • آموزش و پرورش را براساس سند تحول بنیادین اداره خواهیم کرد
  • اجرای نقشه تحول بنیادین آموزش و پرورش یک تکلیف ملی است
  • آموزش و پرورش را براساس سند تحول بنیادین اداره خواهیم کرد/ معلم کارمند نیست
  • بزودی، ابلاغ نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • توجه به هوش مصنوعی در نقشه راه سند تحول آموزش
  • اجرای نقشه تحول بنیادین آموزش و پروش یک تکلیف ملی است
  • استخدام ۱۹ هزار نیروی پرورشی در سال جاری
  • وزیر آموزش‌وپرورش: مرگ سند ۲۰۳۰ در این دولت رقم خورد، اما...