Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود فیاضی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا افزود: در حال حاضر موضوع بازگشایی مدارس یکی از دغدغه های جدی خانواده های دانش آموزان و وزارت آموزش و پرورش است. حدود ۱۸ ماه است که کشور درگیر کرونا شده و دانش آموزان از آموزش حضوری محروم هستند.

وی ادامه داد: هرچند که با آموزش مجازی فرایند یادهی و یادگیری دنبال می‌شود اما این روند نقص ­ها و اشکالاتی نیز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته آموزش مجازی و تعمیم آن واقعا برکاتی هم داشته است. دلیلش این است که آموزش مجازی، به عنوان یک مکمل جدی برای آموزش حقیقی یا حضوری، آثار و آورده های خیلی زیادی برای فرایندهای تعلیم و تربیت دارد.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: هرچند فراهم شدن زیرساخت‌های آموزش مجازی پیشتر در سند تحول آموزش و پرورش عنوان شده است اما فعالیت‌ها در این حوزه کند پیش می‌رفت و کرونا سبب تسریع این جریان شد.

فیاضی با بیان اینکه جامعه تعلیم و تربیت به سرعت وارد آموزش مجازی شد، گفت: آموزش مجازی باید تداوم یابد و توسعه پیدا کند و اشکالات آن رفع شود اما در این مدت روند فعالیت آموزش مجازی ضعف‌هایی نیز به جهت کمبود توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، اطلاعاتی و فناورانه کشور داشت، همچنین اینکه دسترسی بسیاری از معلمان و دانش آموزان به فضای مجازی و آموزش‌های مجازی محدود شد که این موضوع باعث ترک تحصیل یا حتی عدم ثبت نام دانش آموزان در پایه اول ابتدایی شده است.

وی اظهار داشت: در حال حاضر نرخ بازماندگان از تحصیل افزایش پیدا کرده است. همچنین هزینه های تأمین ابزار دسترسی برای برخی خانواده ها بویژه در مناطق محروم با مشکل مواجه شد و ما در مرکز پژوهش‌ها سعی کردیم پیش نویس طرحی در خصوص تامین تبلت دانش‌آموزی و نحوه تأمین اعتبار آن از سوی دولت را تهیه کرده و در اختیار مجلس قرار دهیم.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش ادامه داد: مجلس در قانون بودجه امسال این اعتبار را با هدف تأمین ابزار دسترسی و تبلت دانش آموزی تصویب کرد که باید به سرعت این موضوع پیگیری و عملیاتی شود، البته برای این مهم از ظرفیت خیرین و نهادهای عمومی و غیردولتی هم باید استفاده کرد.

فیاضی افزود: همچنین با توجه به حضور دانش‌آموزان در منزل پای کلاس درس، تحرک جسمی آنها کاهش یافت و تعامل با گروه همسالان به حداقل رسید که این باعث آسیب های جسمی مانند اضافه وزن، چاقی و مسائل و چالش های روحی و شخصیتی شد.

وی با بیان اینکه در دوران کرونا معلمان و خانواده‌ها دچار چالش و دشواری‌هایی شدند، افزود: حتی می توان گفت که آموزش مجازی برخی معلمان و خانواده ها را به ستوه آورد. خانواده ای که چند فرزند دانش آموز دارد، چگونه باید ابزار هوشمند برای تحصیل آنها تأمین کند یا میزان زمان برای کمک به بهبود درس‌ آنها بگذارد.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با بیان اینکه آموزش مجازی فشار زیادی را بر معلمان تحمیل می‌کند، ادامه داد: معلمان باید آمادگی های بسیاری را پیش از برگزاری کلاس درس تمهید کنند و فیلم و محتواهایی را به دانش‌آموزان ارائه دهند که بیش از آموزش حضوری وقت و توان آنها را می‌گیرد.

فیاضی گفت: کندی سرعت دسترسی به اینترنت، ارتباط موثر و مناسب را با اخلال مواجه می کند و موجب سلب آرامش دانش آموز و معلم می شود.

وی خاطرنشان کرد: اساس فرایند یاددهی و یادگیری در زمانی که چهره به چهره نیست، دچار اختلال می‌شود. در واقع جریان پویای یادگیری بطور کامل اتفاق نمی افتد یا حتی برخی از دروس بویژه مهارتی را به سختی می‌توان بواسطه فضای مجازی آموزش داد یا اساسا در برخی از موارد، یادگیری از طریق مشاهده مستقیم مانند کارهای آزمایشگاهی انجام می‌شود.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش ادامه داد: در کنار همه این موارد عنوان شده، دانش آموز در آموزش غیر حضوری از درس آموزی سجایای اخلاقی، ملکات نفسانی و نحوه سلوک و سبک زندگی معلم محروم می‌شود که این در ارتباط مستقیم به دست می آید.

فیاضی یادآور شد: فرایند تربیت بیش از برنامه، با سلوک معلم محقق می‌شود. خود محیط مدرسه کاملا هویت ساز و آموزنده است. هویت همه ابعاد وجودی دانش آموز را در بر می‌گیرد. این محیط مدارس شکل دهنده به ابعاد شخصیت دانش‌آموز است. بنابراین بحث جدی است یعنی در فرایند تعلیم و تربیت نبود در محضر و مدرسه اخلال جدی ایجاد می‌کند.

وی با تاکید بر بحث سلامت دانش‌آموزان گفت: اگر نتوانیم سلامتی دانش آموز، معلم و کادر مدرسه را تامین کنیم، به طور طبیعی باید به سراغ آموزش مجازی، تقویت آن و رفع خلاها و کاستی های آن رفت. اما درحال حاضر  با گذشت ۱۸ ماه و دستاوردهایی که در واکسیناسیون وجود داشت، می توانیم امیدوار باشیم که با رعایت برخی پروتکل ها، واکسیناسیون معلم ها و کادر و دانش آموز حتی راننده سرویس می توانیم مدارس را بازگشایی کنیم حالا به صورت تمام وقت یا پاره وقت.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش عنوان کرد: البته آموزش مجازی پس از بازگشایی مدارس نباید حذف شود. آموزش مجازی رکن مهم آموزش است و باید همیشه کنار آموزش حضوری وجود داشته باشد و تقویت هم شود.

فیاضی ادامه داد: در دوران پساکرونا نباید به شیوه پیش از کرونا عمل کرد، آموزش مجازی حضور جدی دارد که باید در مورد آن برنامه ریزی کرد.

وی تاکید کرد: باید درباره ترکیبی بودن آموزش ها، مجازی صرف یا حضوری صرف و همچنین نحوه اجرای پروتکل ها کاملا تصمیم گیری شود.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش افزود: باید بطور مشخص اعلام شود که چه تعداد دانش آموز در مدارس حاضر شوند، تراکم کلاسی و مدرسه به چه نحو باید باشد. ساعت ورود و خروج دانش آموزان چگونه باشد تا ارتباط معلم با دانش آموز و ارتباط دانش آموز و مدرسه  تامین شود.

فیاضی با بیان اینکه بازگشایی مدارس به عوامل مختلفی بستگی دارد، گفت: میزان شیوع بیماری کرونا در منطقه، میزان تراکم دانش آموز در کلاس و مدرسه همچنین نوع درس ها از جمله عوامل موثر در بازگشایی حضوری است.

وی با بیان اینکه برخی از درس‌ها مهارتی است، گفت: در فضای آموزش مجازی برای درس‌های مهارتی، آزمایشگاهی و کارگاهی وجود ندارد، چراکه تجهیزات و وسایل خاصی را می طلبد. اما برخی از دروس نظری است و قابلیت انتقال دادن بصورت مجازی وجود دارد.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش افزود: ترکیب این عوامل است که ما را به تصمیم وادار می‌کند و این که چه نوع بازگشایی برای مدارس صورت گیرد. به جهت تفاوت سرزمینی و شرایط اقلیمی و محتمل شرایط کرونایی حاکم بر منطقه که ما داریم نمی توانیم نسخه واحد به کل کشور دهیم.

فیاضی با تاکید بر ظرفیت‌های منطقه‌ای درخصوص بازگشایی مدارس، ادامه داد: دغدغه خانواده‌ها در خصوص فرزندانشان جدی است و نباید آن را نادیده گرفت، سلامت معلم و دانش‌آموز باید حفظ شود، تصمیم گیری در این خصوص باید در یک ترکیبی، یعنی باید شوراهای استان، شهر و شورایی از ترکیب معلم و کادر مدرسه و خانواده تشکیل شود.

وی گفت: ستاد باید تنظیم گری،هدایت گری، حمایت و کنترل نهایی را برعهده داشته باشد. شاخص ها را معلوم کند تا بر اساس آن شاخص ها تصمیم گیری شود. معلم ها و کادر مدارس را با اعلام اینکه امروز این و فردا آن می شود، نباید دچار تشویش کرد. باید بسپاریم به خود مناطق و مدارس تا آنها تصمیم گیر در این زمینه باشند.

فیاضی خاطرنشان کرد: باتوجه به تجربیاتی که از آموزش مجازی در دوران شیوع ویروس کرونا به دست آمده است و با توجه به زیرساخت های عظیمی که در خصوص آموزش مجازی در آموزش و پرورش ایجاد شده و همچنین با توجه به توانمندی هایی که معلمان و خانواده ها در استفاده از فضای مجازی به دست آورده اند، قطعا در دوران پسا کرونا نیز از ظرفیت آموزش مجازی در جهت افزایش کیفیت آموزشی و بسط عدالت آموزشی و پرورشی استفاده می‌شود و در این خصوص برنامه ریزی های لازم انجام شده است.

بهره‌مندی از ظرفیت نخبگانی برای رفع کمبود معلم

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: بهره‌مندی از ظرفیت نخبگانی دانشگاه‌ها می‌تواند به کمبود معلم در کشور کمک کند.

فیاضی افزود: موج فزاینده بازنشستگی فرهنگیان و ظرفیت محدود دانشگاه‌های تربیت معلم کشور سبب شده تا آموزش و پرورش در حال حاضر با کمبود شدید معلم مواجه شود.

وی ادامه داد: به علاوه، ضعف در نظام ساماندهی نیروهای آموزشی و تراکم نیرو در بخش پشتیبانی و کم توجهی به تحولات جمعیتی و مهاجرتی باعث شده تا با پدیده همزمانی کمبود و مازاد نیروی انسانی مواجه شویم، به گونه ­ای که در یک منطقه آموزش و پرورش مازاد نیروی انسانی وجود دارد ولی همزمان در منطقه دیگر با کمبود نیروی انسانی مواجه باشیم، یا اینکه در یک منطقه آموزش و پرورش، یک مقطع تراکم نیروی انسانی داشته باشد ولی مقطع دیگر با کاهش نیروی انسانی مواجه باشد. 

به گزارش ایرنا، مسوولان آموزش و پرورش پیشتر اعلام کرده بودند که کمبود بیش از ۱۷۹ هزار معلم در مدارس کشور وجود دارد.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: از آنجایی که یکی از چالش های اساسی وزارت آموزش و پروش در سال ­های اخیر و حتی سال­ های آتی، تامین کمبود شدید معلم بوده و هست، بنابراین امکان طراحی دوره ­های دو  و سه ساله تربیت معلم در دانشگاه­ های فرهنگیان و شهید رجایی را می توان مورد بررسی قرار داد.

فیاضی عنوان کرد: راه حل دیگر استفاده از ظرفیت نخبگانی سایر دانشگاه ­ها یا نظام آموزش عالی است که این مهم با نظارت کامل دانشگاه فرهنگیان انجام می ­شود. از سوی دیگر استفاده از ظرفیت قانونی ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان (آزمون استخدامی) که در سا ل­های اخیر نیز مورد استقبال داوطلبان ورود به این حوزه قرار داشته است، برای حل این معظل همچنان مورد توجه خواهد بود.

وی گفت: سایر اقدامات پیش­ بینی شده به منظور حل این مسئله اساسی ساماندهی نیروی انسانی فعلی وزارتخانه و ایجاد  ایجاد تسهیلات مالی به نفع گروه ­های معلمان، استفاده از توان و ظرفیت معلمان شاغل و بازنشسته به صورت حق ­التدریس با امکان پرداخت ماهانه حق الزحمه و اصلاح نظام بازنشستگی فرهنگیان ضمن تامین حقوق آنها است، که یکی بر نیروی انسانی موجود و دیگری بر برخی از قوانین در حال اجرای این حوزه تاکید داشته است. اما نکته اساسی دیگر که در برنامه وزیر است، توجه و تاکید مضاعف بر تقویت گروه معلمان از طرق مختلف، حتی اصلاح یا تغییر ساختار است.

به گزارش ایرنا، مسعود فیاضی ۴۶ ساله دارای مدرک مهندسی عمران از دانشکده فنی دانشگاه تهران و استادیار گروه منطق فهم دین در پژوهشکده حکت و دین پژوهی است.

از جمله سوابق وی می‌توان به مدیرکل انتشارات و فناوری آموزشی وزارت آموزش و پرورش، مدیر مسوول مجلات رشد وزارت آموزش و پرورش، مسوول کلان بنیاد آی سی دی ال، رییس هیات مدیره انتشارات مدرسه و معاون فرهنگی اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اشاره کرد.

آیت الله رئیسی فیاضی را سه شنبه ۱۸ آبان ماه به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد و فردا ۲۵ آبان ماه جلسه رای اعتماد وی برگزار می‌شود.

برچسب‌ها مدارس بازگشایی مدارس وزارت آموزش و پرورش پروندهٔ خبری بازگشایی مدارس و دانشگاه ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدارس بازگشایی مدارس وزارت آموزش و پرورش مدارس بازگشایی مدارس وزارت آموزش و پرورش وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش بازگشایی مدارس نیروی انسانی آموزش مجازی دانش آموزان دانش آموز خانواده ها حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۲۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان فرسوده است

سرپرست اداره آموزش و پرورش قوچان گفت:متاسفانه بیشتر مدارس شهرستان قوچان بالای ۵۰ سال قدمت دارند و عملا استانداردهای لازم مدارس را ندارند و در حال حاضر ۷۰درصد مدارس قوچان فرسوده هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قوچان، جواد واعظ در نشست خبری خود ضمن گرامیداشت  روز معلم در جمع اصحاب رسانه این شهرستان، اظهار داشت:در حال حاضر شهرستان قوچان در حدود 36 هزار نفر دانش آموز دارد که 2648 معلم وظیفه آموزش و پرورش آنها را برعهده دارند.

سرپرست اداره آموزش و پرورش قوچان با اشاره به فعالیت‌های این اداره در سال گذشته، بیان کرد: آموزش و پرورش در حوزه‌های مختلفی فعالیت دارد که سه حوزه آموزشی عمرانی و پرورشی و تربیتی جزو سه اولولیت اول هستند و شاید بیشتر مردم حوزه آموزشی را مد نظر داشته باشند که خوشبختانه این اداره درسال گذشته فعالیت‌های خوبی در این حوزه داشته که در بخش پژوهش سرا که در حدود 4 سال روبه تعطیلی رفته بود به 26 رشته معرفی شد که در دو رشته از آنها حائز رتبه کشوری شده‌ایم همچنین در دانشگاه فرهنگیان امسال 32 نفراز شهرستان پذیرفته شده اند.

واعظ گفت:در حوزه تربیتی و پرورشی، سال گذشته به عنوان اولین بار اعتکاف دانش آموزی با حضور بیش 1600 دانش آموز قوچانی برگزار شد.

سرپرست اداره آموزش و پرورش قوچان با اشاره به فعالیت های مربوط به مشارکت سیاسی تصریح کرد : برای اولین بار در حوزه مشارکت سیاسی و با هدف افزایش مشارکت عملی دانش آموزان در بحث انتخابات با هماهنگی شورای نگهبان 50 حکم برای دانش آموزان به عنوان ناظر انتخابات صادر و از آنها در روند برگزاری انتخابات استقاده شد و نتیجه آن در مسابقه ای با قالب دل نوشته جمع آوری و به نفرات برتر جوایزی اهدا شد.

وی در خصوص احداث و تجهیز استخر دانش آموزی نیز گفت:  عملیات اجرایی این استخر در سالهای گذشته آغاز و با اعتبار 40 میلیارد تومانی  در حال حاضر 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد  البته هنوز در بحث انشعابات مخصوصا در حوزه آب  نیازمند دو میلیارد و دویست میلیون تومان اعتبار هستیم اما در تلاشیم برای سال جاری به بهره برداری برسد.

واعظ خاطرنشان کرد: در بحث مجتمع رفاهی فرهنگیان نیز این مرکز در سال‌های گذشته بدهی‌هایی به ادارات  شهرستان از جمله بحث مالیات داشته که تاکنون  مجموعا حدود 800 میلیون تومان شده است و امیدواریم با تمهیدات اندیشیده شده به زودی شاهد فعالیت مجدد آن باشیم.

سرپرست اداره آموزش و پرورش قوچان با اشاره به فعالیت های عمرانی آموزش و پرورش، بیان کرد: در بحث ساخت مدارس راه اندازی یکی از مدارس مسکن مهر  جداسازی مدرسه مختلط پادگان ارتش  یک پروژه 12 کلاسه مقطع متوسطه اول و مدارس روستای های بهار خبوشان سراب کلاته ملو یدک قاچکانلو چیتگر مدرسه آیت الله سعیدی از اقدامات  این حوزه است.

وی با انتقاد از قانون 50درصدی مشارکت خیرین تصریح کرد: طبق قانون 50درصد یک پروژه توسط خیرین باید تامین شود،با توجه به تورم و مشکلات اقتصادی بسیاری از  خیرین قادر به پرداخت سهم 50 درصدی در پروژه های مد نظر خود نیستند و عملا خرده خیرین که قصد مشارکت در برخی پروژه ها را دارند نمی‌توانند مشارکت کنند که باید تمهیداتی در این خصوص صورت گیرد.

واعظ در ادامه با اشاره به فرسودگی مدارس قوچان افزود: متاسفانه بیشتر مدارس شهرستان قوچان بالای 50 سال قدمت دارند و عملا استانداردهای لازم مدارس را ندارند و در حال حاضر 70درصد مدارس قوچان فرسوده هستند که نیازمند توجه بیشتر مسئولین و ورود خیرین نیک اندیش جهت بازسازی این مدارس هستیم.

سرپرست اداره آموزش و پرورش قوچان گفت: کد رشته تربیت بدنی شهرستان قوچان 3 سال به صورت آزمایشی به این شهرستان داده شده بود که در سال‌های گذشته به دلیل نبود بسترهای لازم عملا راکد شده است و در صورت مهیا نشدن این بسترها از جمله استخر دانش‌آموزی  عملا امسال جذب دانش آموز در سال دهم نخواهیم داشت و تنها دانش آموزان پایه 11و12 را خواهیم داشت که امیدواریم با ساخت استخر این مشکل برطرف شود.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • کار اصلی مدارس و دانشگاهها؛ تربیت نیروی متخصص متناسب با ظرفیت های استان است
  • افزایش ۱.۵ برابری فضای ورزشی در مدارس آذربایجان شرقی
  • مدارس کشور به واقعیت افزوده مجهز می‌شوند؟
  • اجرای بیش از ۳۰۰ برنامه متنوع و باشکوه در سطح استان
  • فرسودگی۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان
  • ۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان فرسوده است
  • کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت
  • توزیع ۳.۸ میلیون شیر رایگان در مدارس چهارمحال و بختیاری
  • از کلاس‌هایی که معلم نداشت تا رتبه بندی‌هایی که شاکی داشت
  • بازی محل رشد خلاقیت دانش آموز است