Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خانه ملت، رضا حاجی پور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی امروز (سه‌شنبه، 25 آبان ماه) گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات در خصوص بررسی صلاحیت و برنامه‌های ارائه شده مسعود فیاضی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را به شرح زیر قرائت کرد.

هیأت رئیسه محترم مجلس شورای اسالمی

با سلام و احترام؛

 مستند به ماده (202 ) آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، به پیوست گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در خصوص بررسی صالحیت و برنامه‌های ارائه شده آقای مسعود فیاضی وزیر پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش به منظور قرائت در صحن علنی ارائه میشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 علیرضا منادی سفیدان

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری

مقدمه:

وزارت آموزش و پرورش بزرگترین وزارتخانه کشور از نظر تعداد ادارات مستقل شهرستان و منطقه (630 مورد)، حجم بالای نیروی انسانی مشغول بکار و همچنین حساس‌ترین وزارتخانه در تربیت فرزندان جامعه و آینده سازان کشور است. پرواضح است مدیریت مجموعه‌ای با حدود یک میلیون نیروی انسانی فرهیخته که به تعلیم و تربیت فرزندان جامعه مشغول می باشند، امری بسیار مهم و حساس است.

خوشبختانه با تاکیدات مقام معظم رهبری، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تدوین و تصویب شده است و درواقع ریل‌گذاری لازم برای ارتقاء آموزش و پرورش فراهم گردیده است. نیاز امروز جامعه، عملیاتی شدن سند تحول به طور متوازن، با در نظر گرفتن شرایط روز است که نیازمند مجریان هوشمند و با تجربه و توانمند است. لازم است مدیریت آموزش و پرورش کشور، با سرعت و دقت به ارائه برنامه‌های اجرایی و عملی بپردازد و با شناسایی موانع، در جهت رفع آنها گام بردارد.

با توجه به اهمیت مو ضوع، کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری با دقت و و سواس خاص، صلاحیت وزیرپیشنهادی وزارت مهم آموزش و پرورش را بررسی نمود که نتیجه این بررسی، به شرح زیر تقدیم می گردد:

بخش اول: شرح استعلامات وزیر پیشنهادی

با توجه به نامه شماره 202778 مورخ 22/8/1400 معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به استعلام صوورت گرفته این کمیسیون از مدرک تحصویلی جناب آقای مسعود فیاضی وزیر پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش، مدرک کارشناسی پیوسته ایشان در رشته عمران مورد تایید قرار گرفت. ضمناً با توجه به مفاد نامه رئیس مرکز هیئت‌های امنا و هیئت‌های ممیزه، به استناد مصوبه 503 مورخ 5/6/1381 شورای عالی انقلاب فرهنگی و با عنا یت به مفاد صورت جلسات مورخ 26/11/1390 ،2/2/1393 ،16/12/1394 و 11/4/1397 کمیسیون خبرگان بدون مدرک دانشگاهی و کسب موفقیت در امتحانات عمومی و تخصصی مربوط و دفاع از رساله تدوینی، صلاحیت ایشان در مرتبه استادیار در گروه فقه و اصول مورد تأیید قرار گرفت. بنابراین مدرک کارشناسی وی مورد تأیید قرار گرفته است ولی ایشان فاقد مدرک دکتری می باشد.

بخش دوم: شرح توضیحات و تعهدات شفاهی وزیر پیشنهادی در کمیسیون

1- بسط عدالت آموزشی و ارتقاء کیفیت آموزش

2- تمرکز زدایی و توسعه مشارکت، تنظیم‌گری و مدرسه‌محوری

3 -هوشمندسازی و استفاده حداکثری از فناوری‌های نوین در فرایندهای آموزشی و تربیتی، مدیریت، ارزشیابی و نظارت و شفافیت

4- تقویت آموزش‌های مهارت‌های زندگی و شغلی برای دانش‌آموزان و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای متناسب با آمایش سرزمین

5- ارتقاء کیفیت نظام تأمین و تربیت منابع انسانی و تقویت دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی

6- اصلاح ساختارها و فرایندهای اجرایی، اداری و مالی

7- ارتقاء معیشت، منزلت و کرامت معلمان و اجرای رتبه بندی معلمان

8- ارتقاء سلامت جسمی و روحی و فعالیت‌های پرورشی دانش‌آموزان

9- تسهیل دسترسی و ارتقاء بهره‌وری فضا و تجهیزات آموزشی، پرورشی و ورزشی

10- توجه و تمرکز ویژه به دوره پیش از دبستان و ابتدایی

11- ارتقاء جایگاه بین‌المللی آموزش و پرورش از طریق افزایش کیفیت آموزش، توسعه همکاری‌های بین‌المللی و مشارکت فعال، الهام‌بخش و اثربخش در مجامع جهانی و منطقه‌ای حوزه تعلیم و تربیت

بخش سوم: بررسی معیارهای عمومی برنامه وزیر پیشنهادی

علی رغم جامعیت، واقع گرایی، و انسجامی که در برنامه‌های وزیر پیشنهادی وجود دارد، شاخص های کمی، سنجش‌پذیری و زمانبندی در برنامه‌های ایشان ذکر نشده است و همچنین مقوله هدف، راهبرد و رویکرد در برنامه ایشان دارای مرزبندی دقیقی نیست.

بخش چهارم: انطباق برنامه‌های ارائه شده با اسناد بالادستی

بر اساس گزارش معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی، تطبیق برنامه وزیر پیشنهادی «آموزش و پرورش» با اسناد بالادستی حکایت از آن دارد که 36 درصد برنامه‌های پیشنهادی با احکام فوق‌الذکر «منطبق» و 54 درصد موارد نیز «همسو» است. از سوی دیگر در برنامه وزیر پیشنهادی به 10 درصد از احکام اشاره‌ای نشده است. همچنین موردی مبنی بر مغایرت برنامه‌ها با اسناد بالادستی گزارش نشد.

بخش پنجم: بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی

ایشان از میان جامعه بزرگ معلمان کشور نبوده و سابقه معلمی و تدریس در مدارس دولتی را ندارند. وی دارای تجربه فعالیت‌های پژوهشی بویژه در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی می باشد و در برنامه خویش هم به خوبی به مسائل اولویت دار و آسیب ها و مشکلات وزارت آموزش و پرورش را اشاره داشته‌اند و راهکارهایی هم برای این مسائل اعلام نمودند. اما انتظار می‌رفت با توجه به سابقه مسوولیت در مرکز پژوهش‌های مجلس، برنامه عملیاتی با زمانبندی مشخص برای راهکارهای خویش ارائه نمایند. ایشان نظرات خوبی در این راهکارها اعلام نمودند ولی کارنامه عملی اطمینان بخشی در سابقه فعالیت‌های ایشان در وزارت آموزش و پرورش وجود ندارد.

نتیجه‌گیری و نظر نهایی کمیسیون

ضمن احترام به شخصیت و سوابق پژوهشی آقای مسعود فیاضی و احترام به رئیس جمهور محترم حضرت آیت الله دکتر رئیسی نسبت به معرفی ایشان، با توجه به برگزاری جلسات متعدد و بررسی دقیق موضوع، در مجموع کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری با پیشنهاد تصدی ایشان برای پست وزارت آموزش و پرورش، با اکثریت آراء مخالفت نمود.

منبع: الف

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش مجلس شورای اسلامی تحقیقات و فناوری وزیر پیشنهادی کمیسیون آموزش مسعود فیاضی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۶۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از معلمان سرآمد استان تهران با حضور وزیر آموزش‌وپرورش

آیئین بزرگداشت و تکریم از معلمان نمونه شهرستان‌های استان تهران با حضور معلمان سرآمد در مجتمع فرهنگی ایوان ری برگزار و ۱۵ معلم سرآمد از شهرستان‌های استان تهران تجلیل شدند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ری، آیین "معلم سرآمد" ویژه بزرگداشت و تکریم از معلمان نمونه شهرستان‌های استان تهران شامگاه چهارشنبه با حضور رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش‌وپرورش، علیرضا فخاری، استاندار تهران، مسعود بهرامی، مدیرکل آموزش‌وپرورش شهرستان‌های استان تهران و جمعی از فرمانداران و مسئولان استانی به همراهی معلمان سرآمد استان تهران در مجتمع فرهنگی ایوان ری برگزار شد.

رضا مراد صحرایی در این مراسم با تأکید بر اینکه آموزش‌وپرورش کانون خلق آینده کشور است، اظهار داشت: پیشرفت، توسعه و الگوی موفقیت شدن از طریق آموزش‌وپرورش امکان نمود پیدا می‌کند و معلم مرکز ثقل تحولات است و تحولات کشور ما به‌اندازه سطح کوشش او است.

وی با بیان اینکه معلم معمار هویت آینده است، افزود: قد هیچ‌ جامعه‌ای از قد معلمانش بلندتر نیست یعنی اگر می‌خواهیم جامعه‌ای سرافراز باشد باید معلمان را سرافراز کنیم و اگر جامعه‌ای پیشتاز می‌خواهیم این مسیر پیشتازی از طریق معلمان میسر می‌شود.

وزیر آموزش‌وپرورش در ادامه گفت: ما آن‌گونه خواهیم بود که امروز معلمانمان می‌خواهند بنابراین باید بکوشیم که معلم در جامعه عزت، حریم و احترام داشته باشد.

مراد صحرایی تصریح مرد: امروز رهبر معظم انقلاب فرمودند تکریم معلم برای همه لازم است و به معنای تکریم نعلیم و تربیت است که زمینه اعتلای کشور را فراهم می‌کند و هیچ‌چیز را جز از مسیر آموزش‌وپرورش نمی‌توانیم به دست آوریم.

مسئولین مکلف به حل مشکلات معلمان هستند

در ادامه این مراسم علیرضا فخاری، استاندار تهران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره تمامی شهدا و ایثارگران خانواده بزرگ معلمین کشور به‌ویژه استاد شهید مرتضی مطهری، اظهار داشت: در جنگ تحمیلی شاهد شهادت 158 شهید معلم در شهرستان‌های استان تهران و شهادت 743 شهید دانش‌آموز بودیم که با هدایت و راهنمایی معلمانشان به فیض شهادت رسیدند.

وی با بیان اینکه معلم هادی و راهنمای جامعه است افزود: بعد از وراثت و خانواده، عنصر سوم مؤثر در زندگی بشر محیط است که بخش عمده‌ای از آن فضا در اختیار معلمان است.

استاندار تهران گفت: تمامی مسئولین مکلف به حل مشکلات و ارتقای سطح منزلت معلمان هستند و منزلت معلمان به هر نحو ممکن باید حفظ شود.

دولت دنبال رفع دغدغه‌های معلمان است + فیلم

مسکن فرهنگیان شهرستان‌های استان تهران در شهر پرند کلید خورد

همچنین مسعود بهرامی، مدیرکل آموزش‌وپرورش شهرستان‌های استان تهران، اظهار داشت: مسکن فرهنگیان در شهر پرند شهرستان رباط‌کریم کلید خورد و در تلاش هستیم تا اتفاقات خوبی را در این حوزه شاهد باشیم.

وی افزود: بعد از فراخوان بین همکاران فرهنگی حدود 4 هزار نفر از فرهنگیان مخاطب این طرح بودند که با پیگیری‌های انجام شده تأدیه مشمولان طرح ملی مسکن اخذ شد.

مدیرکل آموزش‌وپرورش شهرستان‌های استان تهران در ادامه گفت: امروز با افتخار اعلام می‌کنیم، همکاران فرهنگی مشمول مسکن ملی خانه‌دار خواهند شد.

گفتنی است، ویژه‌برنامه تکریم و تجلیل از معلمان سرآمد شهرستان‌های استان تهران با برپایی غرفه‌هایی از دستاوردهای معلمان نمونه در مدارس برگزار و 15 معلم سرآمد از شهرستان‌های استان تهران به دست مسئولان تجلیل شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجلیل از معلمان ایرانی در آنکارا
  • جهاددانشگاهی متولی برگزاری آزمون کتبی استخدام در آموزش و پرورش است/ تشریح مراحل مصاحبه و گزینش
  • همه آحاد جامعه به نوعی مخاطب دستگاه تعلیم و تربیت و وامدار معلمان هستند
  • همه دستگاه‌ها موظف به همکاری با آموزش و پرورش هستند
  • آموزش و پرورش زیربنای پیشرفت کشور/ فرهنگ ثبت رسمی در مدارس ترویج شود
  • قبول شدگان ماده ۲۸ پس از قبولی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش باید چه کنند؟
  • آموزش و پرورش ما سربلند است
  • آموزش و پرورش بسترساز توسعه جامعه است
  • برگزاری آزمون استخدام ۱۹ هزار معلم | زمان آغاز به کار معلمان جدید مشخص شد
  • تجلیل از معلمان سرآمد استان تهران با حضور وزیر آموزش‌وپرورش